BAMDADZAGROSONLINE.IR
کد خبر : 70737
سه شنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ ، 18:33

در این عملیات پایگاه هوایی "الولید" در دورترین نقطه غربی کشور عراق طی یک عملیات پیچیده توسط جنگنده های ایرانی بمباران و 48 جنگنده عراقی نابود شد.

به گزارش بامداد زاگرس آنلاین و به نقل از ایسنا:"اچ3" پیچیده‌ترین و بزرگترین عملیات هوایی جهان نام گرفته، عملیاتی که در همان سالهای ابتدایی دوران دفاع مقدس توسط یک اسکادران هوایی ایران به طراحی و فرماندهی امیر فرج الله برات‌پور خلبان کرمانشاهی صورت گرفت.

در این عملیات پایگاه هوایی "الولید" در دورترین نقطه غربی کشور عراق طی یک عملیات پیچیده توسط جنگنده های ایرانی بمباران و 48 جنگنده عراقی نابود شد.

فریبرز شهبازی مدیر حفظ آثار قرارگاه عملیاتی غرب ارتش در نشست خبری امروز (17 فروردین) در تشریح جزییات اجرای این عملیات گفت: این عملیات در تاریخ 15 فروردین سال 1360 صورت گرفت و در این عملیات حمله پیچیده و سنگینی به نیروی هوایی عراق صورت گرفت.

شهبازی اظهار کرد: در اوایل دوران دفاع مقدس عراق بمباران بسیاری روی شهرهای ایران انجام می‌داد و نیاز بود که ضربه‌ای اساسی به نیروی هوایی این کشور وارد شود.

مدیرحفظ آثار قرارگاه عملیاتی غرب ارتش افزود: در این سال صدام برای محافظت از جنگنده های عراقی آنها را به دورترین نقطه عراق از ایران؛ جایی میان مرز دو کشور عراق و اُردن منتقل کرد و با توجه به مسافت طولانی که پایگاه هوایی "الولید" از خاک ایران داشت عملا جنگنده های ایرانی با توجه به ظرفیت مشخص سوخت نمی توانستند خود را به این پایگاه رسانده و آن را بمباران کنند.

وی افزود: در آن زمان شهید فکوری که فرماندهی نیروی هوایی ارتش را بر عهده داشت، به امیر فرج الله برات پور ماموریت می دهد که فکری برای این موضوع کرده و جنگنده های عراقی را نابود کنند.

شهبازی تصریح کرد: امیر برات پور نیز در همین راستا، یک عملیات هوشمندانه و پیچیده را طراحی می کند، به اینصورت که جنگنده های ایرانی بتوانند سوخت مورد نیاز برای رسیدن به مقصد را از یک هوایپمای مسافربری و در آسمان بگیرند!

وی افزود: در این عملیات 12 جنگنده ایرانی در مسیر رفت به سمت پایگاه عراقی دو بار از طریق یک هواپیمای مسافربری در آسمان سوختگیری می کنند و با رسیدن به مقصد 48 جنگنده عراقی را بمباران کرده و نابود می کنند.

شهبازی گفت: در مسیر برگشت هم مجددا با کمک هواپیمای مسافربری یک بار سوختگیری در آسمان انجام می شود و این سوختگیری که یک مورد آن در آسمان عراق صورت گرفت در حالی است که احتمال شلیک موشک از سامانه های پدافندی عراق وجود داشت و با تمام این خطرات با مهارت خلبانان ایرانی این ماموریت با موفقیت کامل انجام شده و هر 12 جنگنده ایرانی به سلامت به خاک کشور برگشتند.

وی افزود: این عملیات موجب حیرت بسیاری فرماندهان نظامی جهان شد و از آن به عنوان بزرگترین و پیچیده ترین عملیات هوایی جهان یاد می شود.

 

نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !

ارسال دیدگاه
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار
مازیار نوعی مشاور دبیرکل هیات موسس شد

مازیار نوعی مشاور دبیرکل هیات موسس شد

بر اساس حکمی از سوی نوید ادهم دبیر کل هیات ...
شهید شهریور1320

شهید شهریور1320

دریابان غلامعلی بایندر و همرزمان جان‌برکف ...
بافت های تاریخی خوزستان نیازمند شهرداری بافت

بافت های تاریخی خوزستان نیازمند شهرداری بافت

مفهوم بافت تاریخی - فرهنگی بر اساس نظریه ...